18.08.2024
Здоров'я та краса
eye 470

Метеоспазміл: дія, показання та побічні ефекти

Метеоспазміл: дія, показання та побічні ефекти

Метеоспазміл – це комбінований препарат, який знімає спазми та біль, характерні для функціональних шлунково-кишкових розладів, а також діє проти метеоризму. Препарат доступний у вигляді капсул, які містять 60 мг альверину цитрату та 300 мг симетикону. Придбати Метеоспазміл можна на сайті https://meteospasmyl.ua/. Капсули, крім активних речовин, містять і допоміжні речовини, як-от гліцерин, титану діоксид (Е 171) та желатин.

Як працює альверин цитрат?

Альверину цитрат (лат. Alverini citras), також відомий як альверин, має спазмолітичну дію, особливо на гладку мускулатуру травного тракту. Ця речовина сприяє зняттю спазмів гладкої мускулатури не тільки шлунково-кишкового тракту, а й жовчних і сечовивідних шляхів. Альверин всмоктується в організм повільно та в малих дозах. Його всмоктування додатково сповільнюється симетиконом.

Як діє симетикон?

Симетикон (лат. Simeticonum) має вітрогонні властивості. Його дія полягає у зниженні поверхневого натягу бульбашок кишкового газу. Також речовина створює захисний шар на слизовій оболонці кишківника. Діє тільки в просвіті травного тракту. Виводиться з калом.

Показання, застосування та дози Метеоспазмілу

Метеоспазміл призначається до застосування при функціональних розладах шлунково-кишкового тракту, таких як:

  • синдром подразненого кишківника,
  • хворобливий дивертикулез товстого кишківника, особливо з супутнім метеоризмом.

Метеоспазміл слід приймати перед їжею. Рекомендована доза становить 1 капсулу 2-3 рази на день. Терапевтична дія препарату триває 3-4 години після прийняття дози.

Метеоспазміл: побічні ефекти та протипоказання

Протипоказаннями для застосування Метеоспазмілу є підвищена чутливість до речовин, що входять до складу препарату (альверину та симетикону, а також до допоміжних речовин) та непрохідність шлунково-кишкового тракту (як механічна, так і функціональна). Препарат не можна приймати дітям, вагітним та жінкам, які годують груддю. Це пов’язано з відсутністю достатніх даних щодо безпеки для цієї групи пацієнтів.

Існує ризик виникнення побічних ефектів, пов’язаних із застосуванням таблеток Метеоспазміл. Найбільш часто спостерігаються такі побічні ефекти:

  • нудота,
  • головні болі й запаморочення,
  • сухість у роті,
  • падіння артеріального тиску,
  • фізична слабкість,
  • шкірні алергічні реакції, ангіоневротичний набряк чи анафілактичний шок.

Попри те що побічні ефекти, пов’язані із застосуванням Метеоспазмілу, є рідкісними та минущими, деякі ситуації вимагають негайного повідомлення лікаря або звернення до найближчої лікарні.

УВАГА!!! Перед застосуванням того чи іншого препарату обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!

Читати також


up