09.09.2024
Популярна наука
eye 1109

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 09.09.2024

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 09.09.2024

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень та освітні матеріали. Приємного перегляду та мирного неба!

Це маленька лекція про кам'яновугільний період. Поговоримо про утворення вугілля, клімат, розташування материків та океанів, а також про рослини того часу.

«Як українці українською заговорили» — це просвітницький фільм про зародження, розвиток, занепад, гоніння та розквіт української мови. Про те, як вона формувалась, змінювалась, наповнювалась запозиченими словами й утворювала власні неологізми. Фільм поділений на п’ять історично важливих періодів: Русь, Велике Князівство Литовське, Гетьманщина, Російська імперія, радянщина. Кожна доба «говорила» своєю мовою, і тут ви вперше почуєте, як саме вона звучала в різні віки. Ведучий, відомий актор театру і кіно Олексій Гнатковський, проведе глядача фільму історичними періодами. Просто, влучно, подекуди з гумором, розкаже, як розвивалася наша мова в періоди створення, розвитку, розподілу, запеклих воєн та тотальних заборон. 

"Чув/чула про це?" - фраза, яку ми говоримо один одному, дізнаючись про якусь новину. Так називається рубрика на моєму каналі, де я розповідаю кілька цікавих наукових новин. 

Сапольскі про біоетику, емпатію та психічне здоров'я. 

Уявіть, що людство починає нове життя на Марсі. Як адаптуватися до умов цієї суворої планети? Чи зможемо ми виростити їжу та забезпечити свої потреби? У цьому відео ми розглянемо, як сучасні дослідження та інноваційні технології готують нас до колонізації Марсу. Від симуляцій марсіанського життя до експериментів із вирощування рослин в екстремальних умовах — дізнайтеся, чи реальне життя на Червоній планеті.

Дайджест космічних новин

Читати також


up