Страсті за Матвієм. Гучна прем'єра на сцені Львівської філармонії

Страсті за Матвієм. Гучна прем'єра на сцені Львівської філармонії

У березні очікуємо гучну прем’єру на сцені Львівської філармонії – «Страсті за Матвієм» Йоганна Себастьяна Баха. У колосальному проекті 25 і 26 березня візьмуть участь українські, польські та німецькі музиканти. Диригувати прем’єрним виконанням буде німець Райнгард Зеєгафер, фахівець з музики Баха, який неодноразово брав участь у постановці «Страстей…».

Диригент розповів, що це для нього не перший досвід роботи у нашому місті. «Я диригував у Львові Симфонію №9 Бетховена у 2015 році. Оркестр INSO-Львів також виступав на фестивалі в Німеччині минулого року. У них був надзвичайно успішний виступ з Симфонією №9. І тепер ми втретє працюємо разом над новим чудовим проектом».

Райнгард Зеєгафер зазначив, що попри масштабність концерту, підготовка проходить успішно: «Музиканти спілкуються щодо музики. Вона дуже інтернаціональна і ми можемо відчувати одне й те саме в певний момент. Тому в мене немає жодних проблем з підготовкою. Учасники оркестру дуже молоді, але вони професіонали, з великим досвідом, з концертною діяльністю за плечима. Щотижня вони готують нову програму! Це фантастичне порозуміння».

За словами Райнгарда Зеєгафера, після львівської прем’єри він диригуватиме цей проект в Німеччині. «Проте якщо проект народився – можна грати його з іншим диригентом», – додав музикант.

Також гість з Німеччини зазначив, що для нього Львів – одне з найцікавіших міст Європи. «Його історія унікальна. Тут поєдналося дуже багато впливів багатьох країн. Як на мене, то це великі перспективи для майбутнього міста. Озирнутися на свою історію та вибудувати майбутнє», – додав Райнгард Зеєгафер.

md-eksperiment.org


Читати також