Ефективність веслувального тренажера

Все про тренажер для веслування. Плюси та мінуси

Сьогодні в моді здоровий спосіб життя, тому все більше людей періодично відвідують спортзали або займаються вдома. Бігова доріжка, орбітрек, велотренажер - ось найзатребуваніші засоби підтримки тонусу. Однак веслувальний тренажер набагато краще підійде для постійних занять, адже він розподіляє навантаження між усіма основними зонами.

Який на вигляд тренажер для веслування?

Веслувальний тренажер - це пристрій-імітатор веслування на човні. Однак подібність з веслами і човном вельми умовна. Деякі моделі істотно відрізняються одна від одної, але основна "атрибутика" зберігається:

  • крісло без підтримки спини;
  • рукоятка або дві для "витягування" ваги;
  • упор для ніг;
  • основний блок з навантаженням.

Основний блок залежно від типу пристрою має різну начинку. Найпростіші - механічні. В основному блоці встановлюється вантаж, чия вага регулюється вручну. Для магнітних або електромагнітних пристроїв на основному блоці розміщується панель керування, де можна задати програму роботи з точною вагою та інтенсивністю рухів. Деякі моделі оснащені датчиками пульсу, щоб контролювати самопочуття атлета.

На кого розрахований веслувальний тренажер для дому?

Тренажер, що імітує веслування, підійде практично для будь-якої аудиторії. Займатися на ньому зможуть навіть новачки. Але якщо вибір падає на механічну модель, то непідготовленому спортсменові буде складніше. Кожен ривок (навіть за невеликої ваги) дуже різкий, тому важко правильно розподілити сили. Магнітні й електромагнітні моделі працюють плавніше. Навіть протягом першого дня занять атлет зможе витримати досить тривале тренування.

Пристрій належить до групи кардіотранажерів, але водночас впливає на основні групи м'язів. Найпривабливішим тренажер веслування є для чоловіків. Він добре розробляє м'язи спини, рук і преса. При цьому ноги залишаються майже без змін. Дівчатам цю "машину" краще поєднувати з біговою доріжкою або орбітреком.

Багато користувачів на форумах описують веслувальний пристрій як гарну альтернативу велотренажеру, особливо якщо у людини є проблеми з зайвою вагою. Вправи виконуються сидячи, знижується ризик травмувати суглоби. Крім того, він добре спалює калорії.

Веслувальний апарат часто використовують професійні спортсмени. Він є хорошою альтернативою тренуванням на воді. Також пристрій займає небагато місця, тому підійде навіть для домашнього користування.

Ефективність веслувального тренажера

Основна перевага тренажера для веслування - одночасне задіяння різних груп м'язів. За допомогою нього можна досягти ідеальних результатів, але при постійному використанні пристрій цілком може замінити повноцінні тренування у спортзалі. Тренажер також позитивно впливає на:

1. Серцево-судинну систему. Цей кардіостимулятор зміцнить серце, завдяки чому зникне головний біль, задишка, проблеми з тиском.

2. Хребет. Працювати з пристроєм веслування можна тільки, випрямивши спину. Це поліпшить поставу. Особливо ефект помітний для офісних працівників, які постійно сидять на одному місці.

3. Вага. Під час тренування спалюється до 2000 калорій. Апарат допоможе схуднути. А завдяки силовому навантаженню вага буде відходити з проблемних зон в області живота і сідниць, зникнуть "крила" на спині, підтягнеться шкіра на руках.

Такі заняття спортом корисні для організму тільки при грамотному використанні. Не можна з першого ж заняття використовувати максимальну вагу вантажу, краще збільшити число підходів. За постійного лікарського нагляду веслувальний тренажер можна використовувати для реабілітації.

Вади

Майже всі відгуки від реальних користувачів позитивно характеризують цей тренажер. Незважаючи на те, що на тренуваннях ногам приділяється менше уваги, м'язи литок також будуть задіяні, тому загальний ефект помітний для всього тіла. Але є і протипоказання для веслування.

Незважаючи на те, що вправи приносять очевидну користь для хребта і серця, займатися на тренажері можуть тільки відносно здорові люди. Серйозні проблеми зі спиною, серцева недостатність і деякі інші хвороби під час тренування можуть тільки загостритися.

Довідка! Під час занять людина отримує відчутне силове навантаження. Навіть маючи здорове серце, не можна різко збільшувати навантаження або темп занять.

Тренажер "веслування" вдома

Тренажер веслування рідко зустрічається в звичайних спортзалах. Однак ціна такого пристрою відносно невисока, тому за бажання його можна купити для домашнього користування. Єдиний момент, на який потрібно звернути увагу, - габарити виробу. Не всі моделі складаються і зручно переміщаються.


Читати також