01-12-2021 Розваги 13989

Кращі новорічні та різдвяні пісні

Кращі новорічні та різдвяні пісні

Новий рік вже не за горами, тому треба створити святкову атмосферу і поринути у зимову казку. В цьому вам допоможуть новорічні та різдвяні пісні. Ми зробили добірку з пісень, які сподобаються всім членам вашої родини. Приємного прослуховування!

Carol of the Bells


Почнемо, звісно ж, з Carol of the Bells. Ця різдвяна пісня є адаптацією української народної пісні «Щедрик», яка отримала визнання в обробці українського композитора Миколи Леонтовича. І так, у фільмі «Один вдома» вона звучить.

Jingle bells та White Christmas


Далі для створення святкового настрою нам допоможуть Френк Сінатра і Бінг Кросбі з піснями Jingle bells та White Christmas.

Jingle Bell Rock


Боббі Хелмс – американський співак у стилі кантрі, найбільш відомий завдяки пісні 1957 року «Jingle Bell Rock», яка вважається першим в історії різдвяним хітом у стилі рок, потім багато разів поверталася в чарти і стала тепер різдвяною класикою.

Blue Christmas


Яке ж різдво без Елвіса і без його улюбленої різдвяної пісні?! Blue Christmas – пісня, яка була написана Біллі Хейзом і Джеєм У. Джонсоном. Уперше вона була записана в 1948 Доєм О'Деллом. Популярність пісні принесла версія кантрі-співака Ернеста Табба 1949 року. В 1957 пісню записав Елвіс Преслі для свого альбому «Elvis’ Christmas Album». Насолоджуємося разом.

Читайте також: Кращі новорічні вірші

Have Yourself A Merry Little Christmas


Ще одна пісня, яку виконував також і Сінатра, але на цей раз уже як кавер від молодих хлопців з PostmodernJukebox. Їх джазові версії світових хітів завжди вище будь-якої похвали.

Have Yourself a Merry Little Christmas настільки чудова, що було б злочином не згадати її в цьому переліку ще один раз. На цей раз вас чекає інструментальна версія від неперевершеного Kenny G.

The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire)

The Christmas Song (також відома як Chestnuts Roasting on an Open Fire) – різдвяна пісня Мела Торме на слова Боба Веллса, яка була написана в липні 1945.

Пісня починається з опису типового сезону зимових свят – каштанів, які смажаться на вогні, індички, різдвяної омели, морозу, який щипає за ніс, тепло вдягнених людей і різдвяних гімнів, які виконуються хором. Потім текст зосереджується на майбутньому прибутті Санта-Клауса і побажаннях щасливого Різдва «дітям у віці від року до дев'яноста двох».

За спогадами Торме, пісня була написана в дуже короткі терміни (45 хвилин) в страшенну спеку, і написали її вони з Веллсом, щоб відволіктися від цієї спеки. Джерелом натхнення були кілька рядків, які були накидані в блокноті Веллса. Пісня була вперше записана в 1946 році тріо Нета Кінга Коула с лейблом Capitol. Згодом Коул записав ще три версії (як зі своїм тріо, так і в сольному виконанні). Версія, яка вийшла в 1961, залишається до теперішнього часу найвідомішою. The Christmas Song стала першим святковим стандартом у виконанні відомого джазового співака.

Ця ж пісня у виконанні однієї з найвідоміших співачок в історії джазової музики.

We wish you a merry Christmas

We wish you a merry Christmas – популярний світський різдвяний гімн. З'явився в XVI столітті в Південно-Західній Англії. Походження цього різдвяного гімну йде від англійської традиції, де багаті люди суспільства давали різдвяні подарунки христославам, які співали гімни у Святвечір. Це один з небагатьох традиційних англійських різдвяних гімнів, в якому згадується святкування Нового року. Ця пісня є останньою, яку христослави співали людям.

І без інструментальної джазової версії цього хіта не обійтися.

Last Christmas

«Last Christmas» (з англ. – На минуле Різдво») – пісня британського поп-дуету Wham! Вона була написана Джорджем Майклом, учасником дуету. Пісня переспівувалася багатьма артистами протягом наступних років, і PostmodernJukebox також не оминув можливість зробити кавер.

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

«Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!» – одна з найвідоміших різдвяних пісень англійською. Написана у дуже спекотний липневий день 1945 року поетом Семмі Каном і композитором Жюлем Стайном, і за роки свого існування була виконана багатьма музикантами. Ми ж вам пропонуємо цю пісню у виконанні Дайани Кролл.

It's Beginning to Look a Lot Like Christmas

Різдвяну пісню It's Beginning to Look a Lot Like Christmas написав у далекому 1951 Мередит Уілсон. Спочатку пісня мала назву «It's Beginning to Like Like Christmas». За всі роки її виконали десятки артистів, ми ж пропонуємо версію Майкла Бубле.

Bringing In A Brand New Year

Чарльз Браун – американський блюзовий співак і піаніст, стиль виконання котрого вплинув на розвиток блюзу в 1940–1950-і роки. Підозрюємо, що раніше ви не слухали цю радісну новорічну пісню.

New Year's Eve

Том Уейтс сказав, що пісня була неймовірно довгою і її потрібно було скоротити «cut down to «a pony»». Це алкогольний термін для маленької пляшки. Класичний Том!

Happy New Year

McGuire Sisters – вокальне тріо, яке складалося з трьох сестер (Крістін, Дороті і Філліс) Макгуайр, одна з найбільш популярних вокальних груп 1950-х років. Сестри самостійно пісень не писали, всі їх пісні були каверами на ті, які вже виконувалися іншими артистами.

My Dear Acquaintance

Ще одна чудова пісня в нашому списку – My Dear Acquaintance у виконанні Регіни Спектор.

Регіна Спектор – американська співачка радянського походження, автор пісень. Виконує свої пісні, акомпануючи собі на фортепіано або гітарі.

Тут вона створює класичну версію виконання Пеггі Лі ще більш чудовою.

Feeling Good

«Feeling Good» – пісня англійською, одна з найвідоміших пісень у репертуарі американської співачки Ніни Сімон.

Як пише музичний сайт Songfacts, вокальні прийоми Ніни Сімон дуже підійшли до цієї пісні, яка виражає «веселощі і достаток» людини, котра пережила тяжкі часи.

Peace

Новий рік – чудовий час для того, щоб насолоджуватися спокоєм із заспокійливою серенадою Нори.

Queen – Thank God It's Christmas

«Квіни» записали цей трек у 1984 році. Правда, феноменального успіху пісня не мала: все ж таки Різдво лише раз на рік, а Queen – гурт не для тих, хто здатен спокійно сидіти під ялинкою.

Chris Rea – Driving Home For Christmas

Романтик Кріс Рі розповідає дуже довгу і неспішну історію про те, як їде додому для того, щоб відсвяткувати Різдво з родиною. Проте навкруги одні перепони: затори, світлофори…

All I Want for Christmas Is You

Яке Різдво без вічного хіту від Mariah Carey? Правильно! Ніякого. Саме ця пісня знаходиться на одному з перших місць у списку тих, що продаються з найбільшою кількістю прослуховувань. Погодьтеся, складно знайти більш вдалу різдвяну пісню.

Santa Claus Is Coming To Town

Неможливо слухати цю пісню у виконанні The Supremes і не відчути святковий настрій. До того ж, як нам усім відомо, жодне Різдво і Новий рік не обходяться без Санта Клауса (чи Діда Мороза). Саме йому і присвячена ця чудова пісня.

O Holy Night

O Holy Night (О Свята ніч), оригінальна французька назва Minuit chrétiens, – відома різдвяна пісня, традиційно виконується під час нічної різдвяної меси в католицькій церкві.

Silent Night

«Silent Night» («Тиха ніч, свята ніч») – різдвяний християнський гімн, який створений у 1818 році. Одне з найвідоміших і широко розповсюджених по всьому світу різдвяних піснеспівів.


Читати також