21-02-2022 Розваги 507

Скільки років Елронду, Ґаладріель та іншим ельфам у серіалі «Володар перснів: Персні Влади»

Скільки років Елронду, Ґаладріель та іншим ельфам у серіалі «Володар перснів: Персні Влади». Новини кіно 2022

До прем'єри серіалу Amazon "Володар перснів: Персні Влади" ще близько півроку, тому багато моментів, пов'язаних з історією, поки що невідомі. Натомість ми знаємо, що події розвиваються за часів Другої Епохи — за тисячі років до "Гобіта" та "Володаря перснів". Крім того, відомо, що в серіалі будуть деякі знайомі персонажі, зокрема безсмертні ельфи — Ґаладріель та Елронд.

Так як Amazon все ще не вигадала спосіб створювати клонів людей, щоб зробити молоді копії Кейт Бланшетт і Г'юго Вівінга, то в "Перснях Влади" ролі виконають зовсім інші актори. Зовнішність, природно, що відрізняється значно, але тут нічого не вдієш — реальних ельфів не існує... поки.

У книгах Толкіна ельфи жили тисячоліттями, причому залишалися зовні прекрасними. Така доля одних із перших творів Еру Ілуватар. Важливо розуміти, що ельфи досягали "повноліття" до 50-100 людських років. Після цього вони переставали "старіти". Іншими словами, Ґаладріель та Елронд у Другій Епосі мали виглядати так як і під кінець Третьої Епохи.

Вік ельфів з "Персні Влади"

Толкін чітко не прописував вік усіх ельфів з "Володаря перснів" або "Сильмариліона", але ми знаємо коли народилися деякі з них, що дозволяє прикинути вік у "Перснях Влади". Плюс-мінус кілька сотень років.

Ґаладріель

Ґаладріель

Ґаладріель народилася в 1362 Першої Епохи. Коли ще не існувало ні Сонця, ні Місяця. На початок Другої Епохи їй Ґаладріель було "всього" 1970 років. Залежно від того, яку історію розповість серіал, їй може бути від 3500 до 5411 років.

Елронд

Елронд

Елронд народився кілька сотень років пізніше Ґаладріель — в 532 року Першої Епохи. До початку Другої Епохи йому було "всього" 58 років, тобто він тільки-но став "дорослим" за ельфійськими мірками. У серіалі Amazon може бути від 1600 до 3500 років.

Келеборн

Келеборн

Келеборн - чоловік Ґаладріель, коли він народився невідомо, але можна припустити, що приблизно в той же час, що і Ґаладріель. Вони закохалися одне в одного і одружилися на початку Першої Епохи, так що до подій Перснів Влади" були разом понад 500 років. Келеборн також повинен бути від 3500 до 5411 років, залежно від періоду, який охопить серіал.

Келебрімбор

Келебрімбор

Келебрімбор народився в Першу Епоху, але точного часу ми не знаємо, тому оцінити вік великого коваля, який створив персні влади, вкрай складно. Однак ми знаємо, що Келебрімбор був убитий Сауроном у 1697 році Другої Епохи. На момент смерті йому було не менше 2334 роки.

Ґіл-Ґалад

Ґіл-Ґалад

Ґіл-Ґалад - король Нолдора, який був однією з центральних постатей війни із Сауроном. Він народився в 450 році Першої Епохи і загинув під кінець Другої Епохи, пожертвувавши собою, щоб вразити Саурона. На час смерті йому було 3581 років.

Трандуїл

Трандуїл

Трандуїл народився 506 року Першої Епохи. Його поява в серіалі малоймовірна, але на момент серіалу йому має бути від 1500 до 3500 років.

Що ж до інших знайомих нам персонажів, то Арвен народилася вже у Третій Епосі. Леголас був єдиним сином Трандуїла, але дата народження його невідома.

У міру того як ми дізнаватимемося більше інформації про тимчасовий період "Володар перснів: Персні Влади", вік ельфів можна буде визначити точніше, хоча пара сотень років для них погоди не роблять.


Читати також