Видавничі плани на квітень 2024 Yakaboo Publishing

Видавничі плани на квітень 2024 Yakaboo Publishing

У новій серії СередСвоїх у квітні виходять дві книги Анатолія Дністрового.

Про серію

До уваги читача — серія сучасної української літератури, яка твориться у наш час, в Україні і поза нею, і є потужним свідченням того, наскільки сильним і розмаїтим сьогодні є українське слово і українська культура. Це особливо цінно і важливо для нації, яка відстоює у війні право бути і творити власну культуру. Серія поєднує твори як вже відомих авторів, так і яскраві дебюти, бо тут всі — СередСвоїх, тут місце поважній поезії і легкій прозі, драмі і роману, есеям і повісті, критичним нарисам і новелістиці. Творчість авторів, представлених у серії, поєднана із візуалами від українських художників, картини яких презентовано на обкладинках книг. Будьмо СередСвоїх.

Паноптикум. Політика. Статті та есеї. Анатолій Дністровий

Паноптикум. Політика. Статті та есеї. Анатолій Дністровий

До уваги читача — історико-політичні, культурологічні, філософські есеї та статті Анатолія Дністрового, написані упродовж останніх 25 років. Держава, індивід, соціальні та політичні трансформації пострадянського суспільства, постідеології — ці та інші теми автор розглядає крізь оптику міждисциплінарного підходу та в контексті сучасних культурних та історичних реалій України. Книга адресована читачам, які цікавляться становленням сучасного суспільства, політичною філософією, питаннями глобального поступу. На думку автора, кожен письменник рано чи пізно прийде до своєї «Книги спостережень» у традиціях видатного українського мисленника та поета Євгена Маланюка. «Паноптикум. Політика» є своєрідною віхою у творчості Анатолія Дністрового як письменника та інтелектуала.

Паноптикум. Література. Статті та есеї. Анатолій Дністровий

Паноптикум. Література. Статті та есеї. Анатолій Дністровий

У виданні представлені аналітичні, літературно-критичні, літературознавчі, культурно-філософські есеї та статті Анатолія Дністрового, написані упродовж останніх 25 років і присвячені знаковим постатям, темам і процесам як світової літератури, так і української літературної традиції. «Паноптикум. Література» — це своєрідна «книга спостережень» автора, багатовекторний аналіз літератури, критичний огляд особистого творчого шляху в контексті розвитку українського літературного процесу крізь призму змін культури та глобальних трансформацій у соціумі. Для широкого кола читачів та всіх, кому цікава фахова літературна аналітика.

Виходить у серії СередСвоїх

Про автора

Анатолій Дністровий — романіст, поет, есеїст, художник, влогер.Автор понад 25 книжок поезії, прози, літературознавчої та політико-філософської есеїстики, збірок дитячих віршів. У травні 2022 року долучився до Сил оборони України. Офіцер.

Дитяча література

Перекладна серія книжок польської авторки Анни Скавронської про природні стихії призначена для дітей 6-12 років. Цікаві тексти та якісне художнє оформлення.

Земля. Анна Сковронська

Земля. Анна Сковронська

Дерева і трави, овочі та фрукти отримують поживні речовини з ґрунту. Якщо він забруднений, то і рослини, і тварини, які на ньому пасуться, будуть забруднені. У цій книжці ти дізнаєшся більше про землю — ґрунт. Ти прочитаєш, як утворилася земна куля, як вона змінювалася і які скарби приховує, як людина її використовує і чи не надто експлуатує.

Вогонь. Анна Сковронська

Вогонь. Анна Сковронська

Книжка розповість, що вогонь зігріває, освітлює, годує, але також може руйнувати з надзвичайною силою. Ви довідаєтеся, куди може долетіти сажа з охопленої полум'ям тайги і що може зробити маленький бобер у боротьбі з пожежами, як утворюється шторм і як виверження вулкана змінює небо. Прочитаєте про те, як люди опалювали та освітлювали свої домівки в минулому і сьогодні. Ви дізнаєтеся про найвідоміші пожежі в історії та вогняних персонажів легенд.

Вітер. Анна Сковронська

Вітер. Анна Сковронська

Ви дізнаєтеся, що відбувається, коли наближається торнадо, куди мандрує пил, як ширяють птахи, як утворюється вітер і як з нього виробляють електроенергію. Ознайомитеся з будовою сучасних вітроелектростанцій та старовинних вітряків. Прочитаєте про те, що таке фен, гальни, бора, містраль та хто планерує над Гімалаями.

Вода. Анна Сковронська

Вода. Анна Сковронська

Чому вода важлива для всього живого? Які є агрегатні стани води? Як відбувається кругообіг води у природі і чому важливо берегти водні ресурси Землі? Скільки води у вашому організмі, а скільки її в різних продуктах? Чому річки, моря, океани і льодовики — важливі для збереження водних ресурсів? Як використовують енергію води та як можна дбати про воду вже зараз? Зрештою, на скільки ще вистачить питної води людству і чи є вона на Марсі? На всі питання відповість ця книга.

Про авторку

Анна Сковронська – польська авторка та видавчиня. Видавництво Muchomor, яким вона керує разом з Катажиною Радзивіл, спеціалізується на біографіях, історичних, природничих та філософських книгах для дітей, пропонуючи видання з гарним текстом і художньо цікавою графікою.


Читати також