27.10.2024
Розваги
eye 35

6 фільмів про неідеальних батьків

6 фільмів про неідеальних батьків

Бути батьками важко. І саме про це моя нова кінодобірка. Раджу подивитися ці чудові фільми, якщо ще ні.

1. «Після сонця»

За цей фільм ірландського актора Пола Мескала номінували на «Оскар». А грає він тут молодого батька, який проводить літні канікули з дочкою. Йому скоро виповниться 31, їй—11. Він не розуміє, що робити зі своїм життям, і вона теж. Це дуже неспішний кіно-спогад про той самий час, проведений з неідеальним, але улюбленим батьком, який вже ніколи не повториться. З усієї добірки це кіно, на мій погляд, найзворушливіше.

2. «Кетрін на прізвисько Пташка»

Переносимося в Англію, XIII століття. Кетрін - 13-річна дочка лорда. Вона має бути зразковою, слухняною і, звісно, ​​готовою вийти заміж за спроможного і відповідного чоловіка. Але Пташка — так усі називають дівчинку — відмовляється від заміжжя, а потенційних наречених розлякує забавними витівками, засмучуючи свого емоційного, але люблячого батька.

Чарівність цього фільму в акторах. Пташку грає Белла Рамзі, відома по ролі в «Грі престолів» і The Last of Us, а батька — ірландський актор Ендрю Скотт (ви його могли бачити в«Шерлоці»).

3. "Крамер проти Крамера"

Це — класика. Я дуже люблю цей фільм. У тому числі й тому, що кіно це яскраво демонструє: ставлення до ролі матері за 45 років майже не змінилося. Героїня Меріл Стріп йде з сім'ї зі словами «Я так більше не можу», залишаючи маленького сина батькові. І викликає своїм вчинком хвилю нерозуміння: «Як таке можливо! Вона ж мати!» При цьому батькові, який цілодобово пропадає на роботі, не розуміє, як приготувати собі і дитині сніданок, і навіть не знає, в якому класі вчиться його син, співчувають. Він нещасний— один залишився з дитиною і змушений і заробляти, і стежити за домом, і виховувати сина. Тобто робити те, що роблять мільйони жінок по всьому світу, не отримуючи за це ні похвали, ні захоплення.

4. «Залізний кіготь»

Драма, заснована на реальних подіях, про зірку реслінгу, змушеного залишити спортивну кар'єру. Тепер він — голова сім'ї, в якій виховуються четверо синів. Їхнє життя — це виснажливі тренування, постійні змагання і прагнення довести батькові, що вони гідні його і звання чемпіонів. Старшого сина тут грає Зак Ефрон — це перша його роль після багаторічної перерви. А середнього — «ведмідь» Джеремі Аллен Вайт, який тут ніби готується до своєї знаменитої реклами Calvin Klein.

5. «Різанина»

Я раджу дивитися це кіно всім мамам і татам, та й взагалі всім незалежно від наявності дітей. Дія відбувається у квартирі. Так, усі півтори години. Одна сімейна пара приходить до другої, тому що їхні діти-школярі побилися. І всі півтори години інтелігентні, дорослі, виховані люди намагаються з'ясувати спершу, хто ж із дітей винен і повинен вибачатися, а потім хто з них кращий батько, чоловік і людина. Одного з батьків, до речі, грає улюбленець Квентіна Тарантіно — Крістоф Вальц.

6. "Моя дівчинка"

До того як Маколей Калкін залишився один удома, він дружив із дівчинкою на ім'я Вейда. У Вейди померла мама, її батько — власник бюро ритуальних послуг, причому бюро це знаходиться прямо в будинку, де дівчинка живе з батьком і бабусею з деменцією. Це чарівне кіно про дружбу, втрати і батьківство, справлятися з яким самому буває дуже непросто.

Світлана Оскома

Читати також


up