Концерт Симфонічні перлини Відня у Львові

Концерт “Симфонічні перлини Відня” у Львові

8 квітня у Львівській філармонії на одній сцені виступлять учні музичної школи та професійні музиканти. Концерт “Симфонічні перлини Відня” під диригуванням Георга Кугі (Австрія) відкриє першу Академію оркестру “INSO-Львів”.

Концертмейстер групи духових оркестру “INSO-Львів” Андрій Ткачук зазначив: “Насправді, діти, які беруть участь у нашому проекті, — це юні професіонали, це лауреати міжнародних конкурсів. Твори, які маестро Кугі відібрав для них, віртуозні. Тому в дітей буде можливість попрацювати з доволі швидкою музикою, а 8 квітня слухачі зможуть почути віртуозну гру”. За словами Андрія Ткачука, на підготовку концерту витратили місяць. “Це була насичена праця. Тричі на тиждень ми вивчали партії і останній тиждень перед концертом вже проводимо репетиції з маестро”, — зазначив концертмейстер.

Завідувач відділу скрипки Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. С. Крушельницької Оксана Цап розповіла, що учні щасливі й задоволені своєю участю в проекті. “Щоправда, вони ще і втомлені, бо не звикли до таких довгих репетицій, — зазначила Оксана Цап і додала: — Наші випускники згодом навчаються в музичних академіях в Україні та закордоном. Але більшість з них стають артистами оркестру — не солістами. Солісти — це одиниці. Тому для наших учнів ця Академія дуже важлива. Це велика школа: відчути себе професійним музикантом, грати віденську класику під диригуванням видатного маестро. Георг Кугі працює з нашими дітьми та наставляє їх і це дуже тішить. Організатори проявили дуже багато любові та терпіння”.

Олесь Колесса, учень музичної школи та учасник Академії, розповів, що отримує багато настанов, проте ставлення наставників не суворе. За його словами, основні вимоги — це вивчити партії й грати так, щоби звучання поєднувало все разом. “Це моя перша співпраця з оркестром і я вважаю її корисною для себе. Це досвід і можливість грати з професіоналами — таке трапляється не щодня”, — зазначив Олесь Колесса.

За словами концертмейстер оркестру “INSO-Львів” Євгена Крука, Академія не змогла б відбутися без підтримки меценатів. Спонсор проекту, генеральний директор «Міжнародної юридичної компанії “Козак та партнери” Річард Джон Козак зазначив, що він дуже пишається можливістю підтримати Академію. За його словами, музика належить до культурної спадщини і є великим надбанням.

© md-eksperiment.org


Читати також