Книжкові новинки лютого. Видавництво BookChef

Книжкові новинки лютого. Видавництво BookChef

Нестримні Ми. Том 1. Як люди захопили світ | Ювал Ной Харарі

Нестримні Ми. Том 1. Як люди захопили світ | Ювал Ной Харарі

Ювал Ной Харарі, автор світових бестcелерів «Sapiens: Людина розумна» та «Homo Deus», знову повертається до питання, яке все ще турбує людство: як з’явилися люди і чому саме людина, а не лев чи, наприклад, ведмідь, стала володарем світу? Здається, у автора є розгадка. Це перша книга, яку всесвітньовідомий історик адресує дітям, хоча, звісно, вона буде цікава й дорослому читачеві. В цікавій розповідній формі, з логічним викладом, характерним для всіх його книг, у хронологічному порядку автор пояснює етапи розвитку історії світу від первісних часів. Читачі разом з автором, неначе детективи, дослідять печери та артефакти, що збереглися донині, та спробують розгадати історичні загадки. Ця книга — чудова альтернатива шкільним підручникам, і її можна читати разом із дітьми. Пропонуємо юному читачеві поринути у стародавній світ через о́брази, відтворені в яскравих ілюстраціях талановитого художника Рікарда Заплани Руїса, та перенестися в ті часі, де панування людини ще не було таким очевидним і де зв’язок із природою був вирішальним. Це перша книга із чотиритомної серії видань «Нестримні ми».

Жанр: Науково-популярні книги для підлітків

Скляний замок | Джаннетт Воллс

 Скляний замок | Джаннетт Воллс

Джаннетт Воллс понад двадцять років мовчала про те, яким було її дитинство. А потім вирішила не просто розповісти про це близьким людям, а написати книгу. За кілька тижнів після виходу мемуарів «Скляний замок» у світ Джаннетт Воллс прокинулася відомою. Нині її спогади про багатодітну сім’ю, незвичайних батьків, нестандартні методи виховання та навчання й утечу в «нормальний» світ перекладені на понад 30 мов, вийшли загальним тиражем понад 5 млн примірників, отримали вісім престижних літературних премій і вийшли на великий екран у якості однойменного фільму.

Жанр: Сучасна проза
Перекладач: Ольга Лобастова

Добра самарянка | Джон Маррс

Добра самарянка | Джон Маррс

Якщо ви перебуваєте в тяжкій депресії і вважаєте, що самогубство — найкращий спосіб виправити ситуацію, у жодному разі не телефонуйте Лорі! У телефонній слухавці ви почуєте привітний жіночий голос. Але чи можна йому довіряти? Лора працює волонтером на лінії довіри «У кінці тунелю» — і її мета не в тому, щоб підтримати вас і допомогти подолати життєві проблеми, і навіть не в тому, щоб змусити вас подумати про інші можливості. Її найпалкіше бажання — щоб ви вбили себе. І Лора добре виконує свою роботу. Але тепер хтось полює на неї — Раян, чий світ руйнується, коли його вагітна дружина позбавляє себе життя, тримаючи за руку незнайомця. Хто цей чоловік, і чому вони вирішили померти разом? Зловісна правда відкривається Раяну, але він і гадки не має, до яких відчайдушних вчинків може вдатися Лора... Тому що найкраще у тому, щоби бути доброю самарянкою, — це те, що вбивство може залишитися безкарним.

Жанр: Психологічні трилери
Перекладач: Олена Балера

Ми починаємо з кінця | Кріс Вітакер

Ми починаємо з кінця | Кріс Вітакер

Дачес Дей Редлі — тринадцятирічна самопроголошена розбійниця. Правила вигадані для інших людей, справжні розбійниці чинять так, як вважають за потрібне. Дачес намагається якнайкраще піклуватися про п’ятирічного брата Робіна і Стар, їхню мати-одиначку, яка не спроможна подбати про себе, годі вже казати про двох дітей. Шеф поліції Вок ніколи не покидав невеличкого каліфорнійського містечка, де вони зі Стар виросли. Вок опікає маленьку родину Редлі й багато років намагається загоїти стару рану — за свідченнями Вока, його найкращого друга, Вінсента Кінга, кілька десятиліть тому було ув’язнено. Минуло тридцять років, відбувши покарання, Вінсент повертається до рідного містечка. А для Дачес, і Вока це означає неприємності, які призведуть до нової трагедії. «Ми починаємо з кінця» Кріса Вітакера — це надзвичайний роман про два типи сімей — ті, в яких ми народжуємося, і ті, які ми створюємо.

Жанр: Сучасна проза
Перекладач: Ольга Бершадська

Голод | Кнут Гамсун

Голод | Кнут Гамсун

Злиденний молодий письменник із Христіанії намагається заробити на прожиток написанням статей до місцевої газети. І хоч теми добирає не зовсім вдалі, а розраховані на тонких поціновувачів, усе ж подеколи йому таланить видобути трохи грошей на кілька днів прожитку. Одначе одіозність характеру й постійний голод спонукають літератора до безглуздих учинків і пустощів. У свідомості напівголодного одинака зринають еротичні фантазії й у кожній стрічній він бачить ідеал вимріяної красуні, яка буцім мешкає в замку Ілаялі. Чи втілиться ця фантазія в реальність? Чи напише митець незрівнянний літературний шедевр? Чи роздобуде копійчину на прожиток і дасть раду своєму непереборному й невситимому голоду?

Пригоди кота-детектива. Книга 4: Заради сардин в олії | Фрауке Шойнеманн

Пригоди кота-детектива. Книга 4: Заради сардин в олії | Фрауке Шойнеманн

Кіт Вінстон уявляв собі передсвяткову атмосферу геть інакше. Замість того, щоб насолоджуватися передчуттям Святвечора у родинному колі, він страждає на жахливий біль у животі. Справи аж такі кепські, що доводиться звертатися до ветеринарної клініки. Виявляється, Вінстона отруїли. Ба більше, скидається на те, що хтось постановив собі зжити зі світу всіх котів. Невже це зробив Сандро, власник крамнички делікатесів і давній друг сім’ї? Це пахне новою справою! Тож команда котів та їхні двоногі друзі вирушають на пошуки зловмисників.

Жанр: Дитяча проза
Перекладач: Марія Вачко
 

9 місяців щастя. Посібник для вагітних (оновлене й доповнене видання) | Олена Березовська

9 місяців щастя. Посібник для вагітних (оновлене й доповнене видання) | Олена Березовська

У новому виданні бестселера відомої лікарки-гінеколога з Канади Олени Березовської читачі знайдуть як уже перевірену часом і досвідом інформацію, так і дані про новітні дослідження, а також актуалізовані з врахуванням вимог часу факти. Очікування дитини завжди супроводжується не лише приємними клопотами, але і переживаннями майбутньої мами: «Чи в нормі розвивається мій малюк? Чи все гаразд із моїм здоров’ям? Чи вдасться мені самостійно народити дитину?». В оновленій книзі «9 місяців щастя» Олена Березовська намагається допомогти жінкам пройти усі 9 місяців «очікування» без страху та зайвих проблем. Автор дає зрозумілі відповіді на багато запитань, які стосуються лікування безпліддя, різноманітних інфекцій, якими так часто залякують вагітних у жіночих консультаціях, резус-конфлікту, необхідних аналізів, зайвих досліджень тощо. Із цією книгою кожна вагітна жінка почуватиметься упевнено й спокійно.

Жанр: Вагітність і пологи


Читати також