Видавничі плани на квітень 2023 Yakaboo Publishing

Видавничі плани на квітень 2023 Yakaboo Publishing

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «Yakaboo Publishing» виходять нові книжки:

Вибрані твори. Іван Карпенко-Карий

Вибрані твори. Іван Карпенко-Карий

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

Серія Yaka ШКОЛА від Yakaboo Publishing представляє вибрані твори майстра українського побутового театру, драматурга Івана Карпенко-Карого. Комедії та трагедії митця — то суцільне задоволення завдяки харизматичним персонажам, динаміці подій і гротескним ситуаціям. Згадайте лишень одержимого ідеєю дворянства Мартина Борулю або Герасима Калитку, затьмареного прагненням скупити всю землю навкруги. Власне, через те й вистави за творами класика завжди знакові для українського театру й донині актуальні. Пропонуємо насолодитися найвідомішими творами, що увійшли до збірки, а саме: «Мартин Боруля», «100 тисяч», «Безталанна», «Наймичка», «Хазяїн», «Сава Чалий».

Вибрані твори. Іван Котляревський

Вибрані твори. Іван Котляревський

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

Серія Yaka ШКОЛА від Yakaboo Publishing представляє вибрані твори першого класика нової української літератури — Івана Котляревського. Примірник його «Енеїди» був навіть у бібліотеці Наполеона, а п’єси користуються величезною популярністю і сьогодні. Персонажі Котляревського впізнавані своєю неповторністю і харизматичністю, вони схиляють читачів до себе і відкривають шлях до нової сторінки української літератури. До вашої уваги два найвідоміші твори Івана Котляревського: «Енеїда» і «Наталка Полтавка».

Вибрані твори. Ольга Кобилянська

Вибрані твори. Ольга Кобилянська

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

Серія Yaka ШКОЛА від Yakaboo Publishing представляє вибрані твори Ольги Кобилянської. 

Героїні, що обстоюють непорушні цінності й ідеали, уславлення музики, мистецтва та чудові пейзажі — мабуть, найяскравіші асоціації до творів письменниці-модерністки.

До вашої уваги одна з найвідоміших повістей Ольги Кобилянської — «Царівна», що створювалася впродовж 1888–1895 років спочатку німецькою, а згодом українською мовою та порушує актуальну на ті часи тему емансипації жінок. До видання також увійшли «Impromtu phantasie», «Valse melancolique», «Людина», «Некультурна» й «Битва».

 

З голосних і приголосних. Енциклопедичний словник імен, міст, птахів, рослин та усілякої всячини Василь Махно

 

Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк

Нова книжка есеїв Василя Махна побудована за принципом енциклопедичного словника, у якому збережено абеткове розміщення тексту. У передмові автор, звертаючись до читача, зазначає: «Протягом багатьох років письменник не тільки пише, але й читає. Навіть, не так — спочатку він читає, а згодом починає писати. Читання і писання співіснують як тотожні процеси, між якими присутні взаємозв’язок і суперечності. З часом, коли ти здатен відрізнити небесне письмо від приземленого, вловити музику поетичного синтаксису, збагнути простоту і складність вічних питань, саме тоді твоє читання, за умови, якщо ти письменник, уже виходить на постійне протистояння “твого” і “чужого”». Закладений Борхесом принцип діалогу культур у книзі Махна розгортається з арифметичною прогресією, бо тут ви зустрінетеся з Маланюком і Свідзінським, Аґноном і Борхесом, Модіяльні та Никифором, Стравінським та Пяртом, слоном Абуль Аббасом і білими чаплями, Віднем та Пітсбурґом. У будь-яких енциклопедіях час спресовано, — тут також.

Арабески. Антологія української  малої прози 1-ї половини ХХ ст.

упорядник Віра Агеєва

Арабески. Антологія української  малої прози 1-ї половини ХХ ст. упорядник Віра Агеєва

Дизайн обкладинки, ілюстрації: Марі Кінович

До антології «Арабески» увійшли найліпші взірці української малої прози першої половини ХХ ст. Серед них є твори й у стилі реалізму, й модернізму, і поезія в прозі, і зразки імпресіонізму, і психологічна й символічна новели, і приклади романізованих біографій, які одними з перших у світовій літературі зринули з-під пера саме українських митців. На сторінках цієї антології ми потрапимо на береги Чорного й Азовського морів завдяки Лесі Українці й Дніпровій Чайці, проїдемося Кононівськими полями, зазирнемо до майстерень мисткинь, музи́к, акторів і астрономів, довідаємося про важкий талан мігрантів, проділь, правників і повій, а також разом із героями Н. Кобринської стрінемо близьких по духу людей, а з персонажами М. Хвильового спробуємо спостерегти, як автор створює роман.

Новели антології, мов арабські арабески, творять неймовірно строкатий, утім гармонійно-натхненний візерунок тем, варіацій, ідей та настроїв красного письменства До антології «Арабески» увійшли найліпші взірці української малої прози першої половини ХХ ст. Серед них є твори й у стилі реалізму, й модернізму, і поезія в прозі, і зразки імпресіонізму, і психологічна й символічна новели, і приклади романізованих біографій, які одними з перших у світовій літературі зринули з-під пера саме українських митців. На сторінках цієї антології ми потрапимо на береги Чорного й Азовського морів завдяки Лесі Українці й Дніпровій Чайці, проїдемося Кононівськими полями, зазирнемо до майстерень мисткинь, музи́к, акторів і астрономів, довідаємося про важкий талан мігрантів, проділь, правників і повій, а також разом із героями Н. Кобринської стрінемо близьких по духу людей, а з персонажами М. Хвильового спробуємо спостерегти, як автор створює роман.

Новели антології, мов арабські арабески, творять неймовірно строкатий, утім гармонійно-натхненний візерунок тем, варіацій, ідей та настроїв красного письменства української літератури першої половини ХХ ст.

БЛЕКАУТ. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України

Аня Іваненко та Женя Полосіна

БЛЕКАУТ. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України Аня Іваненко та Женя Полосіна

Дизайн обкладинки, ілюстрації: студія Серіграф

Десятого жовтня 2022 року відбувся перший масований обстріл енергетичної інфраструктури України, і з того моменту в словнику всієї країни з'явилося слово «блекаут». Упродовж місяців життя під атаками російських ракет ми виробляємо нові звички, пристосовуємося до нових умов, опановуємо нові прилади. Ми вимушені організовувати щоденні справи, керуючись графіками відключення світла, а горизонт планування сильно скоротився. Блекаут — це не лише темрява вдома: це відсутність води, неможливість працювати, небезпека для водіїв, пішоходів і домашніх тварин на темних вулицях, рослини, що замерзають в оранжереї, відсутність будь-якого зв'язку. А ще це історія про українців, які різними способами мужньо вчаться його долати.

У квітні виходить англомовна версія, українська – пізніше.

Енергетичний менеджмент (робоча назва). Алла Заяць

«Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією» –– це книга, яка допоможе ліпше зрозуміти, як з турботою ставитися до власної енергії. Це путівник, який покаже шлях до гармонійного використання власних ресурсів у різних сферах життя. Авторка пропонує практичні поради та інструменти, що допоможуть знизити рівень стресу, підвищити продуктивність та поліпшити якість свого життя. Вона зрозуміло та доступно пояснює, як правильно розподіляти свою енергію –– від роботи до відпочинку, від стосунків з близькими до реалізації свого покликання. Книга стане в пригоді тим, хто прагне підвищити рівень своєї життєвої енергії.


Читати також