17-04-2023 Розваги 549

Новини кіно за тиждень. 15 квітня 2023

Новини кіно за тиждень. 15 квітня 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Вийшов трейлер серіалу «Нічогошеньки» з Пітом Девідсоном та Джо Пеші

Стрім-сервіс Peacock випустив дебютний трейлер комедійного мета-серіалу "Нічогошеньки" (Bupkis). Шоу розповість про життя коміка Піта Девідсона («Король Стейтен-Айленда»), його взаємини з сім'єю та оточуючими.

За описом, серіал комбінуватиме реальні факти з біографії Девідсона з абсурдними елементами. Роль діда коміка виконає лауреат «Оскара» Джо Пеші, а мати втілить зірка «Клана Сопрано» Іді Фалько.

У серіалі заплановані камео Себастіана Стена, Стіва Бушемі, Джей Джей Абрамса, Джона Малейні, Пола Волтера Гаузера та ін. Реліз «Нічогошеньки» заплановано на 4 травня.

Майкл Фассбендер зіграє гангстера у пошуках дочки

Майкл Фассбендер

Номінант на "Оскар" Майкл Фассбендер виконає головну роль у трагікомедії "Ніч на пором у Танжер" (Night Boat to Tangier). Про кастинг повідомив портал Deadline.

Фассбендер втілить ірландського гангстера Моріса, який разом із партнером Чарлі (Донал Глісон) вирушає до Іспанії на пошуки своєї дочки Діллі. У фільмі також зніметься Рут Негга (Ідентичність).

В основу книги покладено однойменний роман Кевіна Баррі, який також адаптує сценарій. Режисером виступить Джеймс Марш («Теорія всього»). Фассбендер також спродюсує стрічку.

Цього року за участю актора вийдуть нуар «Вбивця» Девіда Фінчера (на Netflix 10 листопада) та футбольна комедія «Наступний гол перемагає» Тайки Вайтиті.

Квентін Тарантіно пояснив, чому не знімає постільні сцени у своїх фільмах

Квентін Тарантіно

Автор «Кримінального чтива» Квентін Тарантіно розповів про причини відмови від секс-сцен у своїх картинах.

За словами Тарантіно, секс не є частиною його режисерського бачення:

«Щиро кажучи, у реальному житті знімати секс — це суцільна мука, всі вкрай напружені. Якщо раніше це було проблематичним, то тепер тим паче. Якщо секс буде важливим для сюжету, я його зніму, але поки в цьому немає необхідності», — заявив режисер в інтерв'ю іспанській газеті Diari ARA.

Єдиним винятком у творчості Тарантіно стала любовна сцена між персонажами Роберта Де Ніро та Бріджіт Фонди у «Джекі Браун». Здебільшого автор відомий зйомками кривавих боїв.

Зараз Тарантіно працює над своїм десятим і, ймовірно, останнім фільмом у кар'єрі — «Кінокритик». Його дія відбуватиметься у 1970-х роках та розповість про голлівудську кіноіндустрію. Зйомки стартують цієї осені.

Вийшов трейлер третього сезону "Великої"

Стрім-сервіс Hulu представив трейлер третього сезону комедійного шоу "Велика". До ролі російської імператриці Катерини II повернеться Ель Фаннінг.

Прем'єра третього сезону відбудеться 12 травня. У нових серіях шлюб Катерини потребує серйозного перегляду після підлаштованого їй замаху на вбивство чоловіка Петра (Ніколас Голт). Паралельно Катерина чекає на зустріч із послом США і незабаром розуміє, що навіть найвправніший політик має вміти йти на компроміси.

У сезоні також зіграють Джейсон Айзекс (батько Петра), Фібі Фокс, Адам Годлі, Гвілім Лі та ін. Шоураннером та сценаристом виступає номінант на «Оскар» Тоні МакНамара («Фаворитка»).

Джим Джармуш почне знімати новий фільм цього року

Джим Джармуш

Режисер Джим Джармуш («Виживуть тільки коханці», «Кава та сигарети») розповів про плани на нову стрічку. За словами постановника, він почне знімати кіно до кінця цього року.

«У ньому, швидше за все, не буде музики. Це дуже тонкий фільм, дуже тихий. І, я думаю, музика потягла б його в один із напрямків — він водночас і смішний, і сумний. Вони ніби вплетені один в одного», - сказав Джармуш, перебуваючи на фестивалі Overlook у Новому Орлеані.

Останньою кінороботою режисера був зомбі-проект «Мертві не вмирають», який відкрив Канський кінофестиваль у 2019 році. Джармуш також відомий за фільмами «Мрець», «Пес-примара: Шлях самурая», «Патерсон», «Ніч на Землі», «Таємничий поїзд» та ін.

Оголошено програму Каннського кінофестивалю-2023

вес андерсон

У Парижі відбулося оголошення конкурсної програми 76-го Каннського кінофестивалю. Він пройде з 16 до 27 травня.

Основний конкурс складається з 19 картин: у нього пройшли нові фільми Веса Андерсона, Віма Вендерса, Тодда Гейнса, Джонатана Глейзера та ін. Судитиме учасників шведський постановник Рубен Естлунд («Трикутник смутку»). Повний список наведено нижче:

• "Падіння" - реж. Жюстін Тріє
• «Банель та Адама» - реж. Рамата-Тулайє Сі
• «Місто астероїдів» - реж. Вес Андерсон
• «Дочки Олфи» - реж. Каутер Бен-Ганія
• «Зона інтересу» – реж. Джонатан Глейзер
• "Ідеальні дні" - реж. Вім Вендерс
• «Клуб Зеро» – реж. Джессіка Гауснер
• «Травень, грудень» - реж. Тодд Гейнс
• «Молодість» – реж. Ванг Бінг
• "Монстр" - реж. Хірокадзу Корееда
• «Про сухі трави» - реж. Нурі Більге Джейлан
• «Опале листя» - реж. Акі Каурісмякі
• "Firebrand" - реж. Карім Айнуз
• «Минулого літа» – реж. Катрін Брейя
• «Rapito» - реж. Марко Беллоккіо
• "Сонце майбутнього" - реж. Нанні Моретті
• «Старий дуб» – реж. Кен Лоуч
• "Пристрасті Додіна Буффанта" - реж. Чан Ань Хунг
• "Химера" - реж. Аліче Рорвагер

Поза конкурсом покажуть: «Убивці квіткового місяця» Мартіна Скорсезе, «Індіана Джонс і реліквія долі», новий фільм Такеші Кітано «Кубі», короткометражний вестерн Педро Альмодовара «Дивний спосіб життя», серіал «Кумир» із The Weeknd та Лілі-Роуз та ін. Відкриє фестиваль історична драма «Жанна Дюбаррі» Майвенн із Джонні Деппом (також поза конкурсом).

Офіційно: анонсовано серіал про Гаррі Поттера

Компанія Warner Bros. Discovery та стрім-сервіс Max (перейменований з HBO Max) представили перший тизер-анонс телевізійного ремейку Гаррі Поттера.

Однією із виконавчих продюсерів шоу виступить письменниця Джоан Роулінг. Загалом у серіалі заплановано сім сезонів — по одному на кожну з книжок. Учасники акторського складу та точна дата релізу першого сезону, як і раніше, невідомі.

Оригінальна кіносерія з Денієлом Редкліффом, Еммою Вотсон та Рупертом Грінтом у головних ролях складалася з восьми фільмів (2001-2011). Загалом вони зібрали у світовому прокаті 7,7 млрд доларів (не рахуючи спін-офів про «Фантастичні тварюки»).

Чутки про серіал за мотивами «поттеріани» з'являлися в Мережі з 2021 року. Глава «Ворнерів» Девід Заслав неодноразово зазначав, що хотів би продовжити франшизу як у вигляді телешоу, так і у форматі кіно.


Читати також