28.10.2023
Культурна країна
eye 1292

Гніденко Софія. Вчитель, який змінив моє життя

Гніденко Софія

А давайте потанцюємо разом...

Творити, мріяти, імпровізувати, подорожувати, перемагати, навчатися, не озиратися назад, бути попереду, досягати поставлених цілей, самозростати – саме цих навичок я здобула завдяки танцю!

Впродовж десяти років, починаючи з п’ятирічного віку, я відвідувала студію сучасної хореографії. Ви тільки собі уявіть – усі діти дошкільного віку в неділю відвідували заняття у підготовчій школі , а я – вже танцювала! Моя вчителька початкових класів віднеслась до цього хобі із розумінням , за що я їй щиро вдячна. Уже з того моменту можна було вважати, що танець був зі мною завжди поруч – свого роду символ, талісман, оберіг, ну і звичайно – вчитель. Пам’ятаючи себе ще змалечку я вчила вірш танцюючи, читала книгу – сидячи у шпагаті. А яке величезне задоволення отримувала від прибирання вдома, танцюючи з порохотягом!

Щоразу на тренуваннях я відкривала себе нову, відчуваючи при цьому приплив неймовірної  енергії та креативності, отримувала новий досвід та знання. Танці з різними партнерами та колективами, на різноманітних сценах, конкурсах, благодійних концертах – дали мені можливість навчатись та розвиватись, досліджувати різні стилі та культури. Це розширило мої горизонти і надихнуло мене до подорожей, а також до вивчення іноземних мов. А велика кількість закордонних гастролів однозначно поглибили мої географічні знання. Отож, танець, таким чином, як мовчазний вчитель завжди мотивував мене до самоосвіти.

До того ж, танець допоміг мені розвинути дисципліну та витривалість, навчив перемагати і не впадати у відчай коли не отримувала омріяного переможного кубка чи медалі. Щодня тренування вимагали від мене працелюбності та зосередженості, а виступи навчили приймати виклики та долати страх перед публікою.

Танець змінив моє життя, надаючи йому сенс та важливість. Він глибоко вплинув на мою особистість. Найбільшим моїм танцювальним досягненням стало омріяне третє місце – бронзова медаль на чемпіонаті світу в Італії DWC (Dance World Cup) Finals 2020-2021. Вийшовши на таку мега велику сцену я не намагалась танцювати краще за всіх, я намагалася танцювати краще, ніж вчора.

Я переконана, що танець, як вчитель, може змінити життя танцівника в багатьох аспектах: розвиває фізичну активність, загартовує тіло і дух, розвиває інтуїцію, підвищує самооцінку, є засобом самовираження – все це позитивно впливає на наше життя.

А найголовнішим є те, що танець навчив мене вчитися, пізнавати нове, любити, захоплюватися, відчувати імпульси життя... Я рада, що виходячи на сцену я щоразу жила танцем, а танець жив у мені.

Проте зараз, моя танцювальна кар’єра завершилась, адже підготовка до іспитів вимагає багато часу, але танець, як справедливий вчитель назавжди залишив свій слід у моєму серці…

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up