28.10.2023
Культурна країна
eye 1116

Кулик Юлія. Вчитель, який змінив моє життя

Кулик Юлія

У моєму житті зустрічалось багато чудових людей, спілкування з якими завжди приносило нові знання й досвід. Та, здається, в кожного є та людина, після спілкування з якою наш внутрішній світ змінюється. Вона надихає, дає поради й підтримує у важкий період. Її не потрібно шукати, у відповідний момент вона приходить сама. Іноді ця людина ближче, ніж здається й це не обов'язково істота. Нею може бути книга, прочитавши яку, переосмислюється багато думок, чи фільм... Це ніби вчитель, що змінює життя.

Для мене – це мій брат. З дитинства я переймала від нього хороші, потрібні пізніше звички. Він вчив мене справедливості й поваги до інших, бути сильною й покладатись на себе. Я можу з легкістю довірити йому будь-яку таємницю чи попросити пораду. Я завжди захоплювалась його патріотизмом й цілеспрямованістю на шляху до мети. З початку повномасштабного вторгнення, він пішов захищати нашу країну, не зважаючи на молодий вік. Мене вразило те, що труднощі війни не змінили його і він залишився таким же чуйним і людяним. При найменшій нагоді написати нам, він пише, цікавиться як ми й приділяє час. Я впевнена, що йому нас не вистачає і він сумує, але жодного разу не казав про це, щоб ще більше не засмучувати. Також завжди фотографує мені тваринок, бо знає, що я їх люблю, знімає на відео.  Я не здатна написати  жодної негативної риси його характеру, проте позитивних повно. Для мене це дійсно та людина, з якої варто брати приклад.

Завдяки йому я навчилась, в будь-якій ситуації, залишатись людиною, співпереживати, не втрачати здатності знаходити щось хороше в простих речах і цінувати кожну хвилину нашого життя, бо все ж воно безцінне.

Ті, хто не цінував життя, потім жаліли про це. Воно дає нам багато ситуацій та проблем, які потрібно пережити і бути за них вдячними. Головне кожній людині, яка б ситуація не була,  залишатись людиною.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up