31.10.2023
Культурна країна
eye 270

Разумахіна Ярослава. Вчитель, який змінив моє життя

Разумахіна Ярослава

Любов – то широке море, що має свій приплив і відплив, свої вири і підводне каміння, свої розбурхані хвилі і свою рівну та чисту поверхню“.

О. Кобилянська

Кохання, як мій найголовніший наставник

Чи знаєте ви, що таке кохання? Чи кохали ви коли-небудь? Гадаю, що так. Кохання – це дивовижне почуття, глибоке та багатогранне. Воно окрилює та підносить до небес, ми відчуваємо просто надзвичайні емоції, але є один нюанс. Часто кохання не проходить безслідно. Цей досвід може принести багато болю та страждань, але й водночас навчити важливому. І знаю я про це не з розмов, адже саме коханню довелося стати моїм вчителем, який підніс менi цінні життєві уроки.

Мій перший та досить корисний урок: уміти відпускати минуле та з радістю приймати усе нове. Людині необхідно відпускати все та всіх, хто або що робить її нещасною. І дуже важливо, не сумніваючись, приймати нове, те, що може зробити вас по-справжньому щасливими, натхненними, сповненими енергією та бажанням жити. Спочатку, насправді, це важче, ніж здається, проте, якщо продовжити рухатись у правильному напрямку, то помічаєш, як кардинально змінюється твоє життя.

Другий буквально перевернув мою уяву про кохання на 180°. Я зрозуміла, що мені не треба прикидатися кимось, щоб мене любили та поважали. Ніколи не треба будувати собі фальшивий образ заради схвалення й уваги іншої людини, тому що так ми дуже шкодимо своїй особистості. Ми губимо у собі себе. Варто завжди пам'ятати про те, що достатньо всього лише бути собою, щоб тебе любили, а якщо тобі необхідно змінюватися через коханого або кохану, то це точно не та людина, що потрібно.

Третій урок, який я засвоїла, був про важливість говорити все, що у тебе на серці та душі. Про свої почуття, думки, переживання, невдоволення. Наскільки ж прикро згадувати, скільки ти не встиг сказати тій самій людині. Таким чином закохані можуть так і не дізнатися, що їх кохання було взаємним. Хтось через мовчання втратив останній шанс налагодити стосунки з партнером. Можливо, все б було інакше, якщо б люди просто розмовляли один з одним, адже мовчання – це справді велика помилка.

Я щиро вдячна за те, що мені довелося прожити всі ці тяжкі моменти та усвідомити багато потрібних у житті речей. Кохання зробило революцію всередині мене. Воно змінило моє життя, змінило мене і ніби все навколо. Воно подарувало мені не тільки духовну силу, моральні цінності, щастя і насолоду, а й новий світ, цілі та прагнення.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up