Як працює антивірус? Чи треба ставити?

антивірус

Багато хто вважає, що антивіруси не потрібні. Відвідування безпечних веб-сайтів із використанням легальних програм забезпечить достатній захист вашого комп'ютера. Крім того, в операційну систему цього комп'ютера вбудована відповідна система безпеки. Навколо цього виникло багато міфів. Один з аргументів противників антивірусів полягає в тому, що вони не потрібні при відвідуванні тільки перевірених сайтів. При боротьбі з міжсайтовими атаками - при впровадженні заразного фрагмента коду в контент веб-сайту вірус може бути отриманий у фоновому режимі. Коли ми переглядаємо, здавалося б, безпечну сторінку, ми дійсно не в безпеці.

Що робить антивірус і що таке антивірус

Антивірус, який можна завантажити на сайті Bitdefender.ua, схожий на страхування автомобіля. Часто виникає думка: навіщо витрачати надто багато, якщо їжджу безпечно, живу в безпечному місці, є гараж. Це може бути правдою, але неможливо гарантувати, що в якийсь момент ситуація не зміниться.

Помилково стверджувати, що смартфону не потрібен антивірус. Віруси вражають не тільки комп'ютери. Кількість заражень, націлених на систему Android, коливається від декількох до десятків тисяч кожен день. Антивірус для портативних пристроїв також включає додаткові, дуже корисні додатки. Антивірус, безсумнівно, незамінний як для комп'ютерів, так і для смартфонів. Принаймні базова версія такого софта повинна бути там.

Переваги використання антивірусних програм

Що робить антивірус:

  • Програма запобігає втраті даних або крадіжці особистих даних.
  • Допомагає якісному функціонуванню комп'ютера. Заражене обладнання зазвичай працює повільніше.
  • Зводить до мінімуму ризик різних видів підробки.
  • Гарантує безпечне використання електронної пошти.
  • Дає можливість безперешкодно переглядати різні веб-сайти (при виявленні загрози антивірусна програма повідомить вам про це).
  • Антивірусна програма також виявляє шпигунські програми. Проте, варто встановити спеціальний додаток для виявлення шпигунських програм на вашому комп'ютері.

Постійний захист - гарантія безпеки

Моніторинг продуктивності пристрою - основна і найважливіша функція антивірусної програми. Хороший антивірус постійно аналізує ваші дії, перевіряє веб-сайти, які ви відвідуєте, файли, завантажені з мережі, і запущені програми. За необхідності виявляє і блокує можливі загрози.

Кращі антивірусні програми здатні розпізнавати і нейтралізувати різні типи шкідливих програм: не тільки популярні троянські коні та віруси, а й програмне забезпечення, яке відстежує дії користувачів (шпигунське ПЗ) і реєструє активність клавіатури (кейлоггери) або відображає небажану, нав'язливу рекламу.

Хороша антивірусна програма - сучасна й ефективна

Ефективність антивірусної програми залежить від актуальності її бази даних про загрози. Нові загрози з'являються щодня, тому дуже важливо використовувати антивірус, який постійно оновлює бази даних вірусів та інших небезпечних програм.

Антивірусна програма працює у фоновому режимі, поки ви користуєтесь комп'ютером, тому вона не повинна істотно знижувати швидкість роботи пристрою. Краще антивірусне ПЗ працює майже непомітно для користувача і не впливає на комфорт роботи.


Читати також