Григоренко Анастасія. Вчитель, який змінив моє життя

Григоренко Анастасія. Вчитель, який змінив моє життя

Одного разу, коли я була ученицею, я зустріла вчителя, який змінив моє життя назавжди. Її ім'я було Віталіна Василівна. Вона була викладачем української мови, української літератури, зарубіжної літератури та однією з найбільш талановитих людей, яких я коли-небудь зустрічала.

Віталіна Василівна була низенькою та худорлявою жінкою з чорним кольором волосся та глибокими карими очима . Її вигляд вказував на те, що вона пройшла багато випробувань у своєму житті. Вона завжди виглядала гідно та впевнено, з характерною усмішкою на обличчі.

Найбільше мене вразило вміння Віталіни Василівни розкривати глибокий зміст книг, які ми вивчали. Вона вміла перекласти слова авторів на просту розмовну мову і викликати в нас велику цікавість до читання. Вона не просто переказувала сюжети книг, вона допомагала нам зрозуміти, як вони відображають наші власні думки, переживання та мрії.

Але те, що зробило Віталіну Василівну особливою, це її уважне ставлення до нас, її учнів. Вона слухала нас, цікавилася нашими ідеями та думками, і ніколи не судила нас за наші помилки. Вона навчила мене бути відкритою до нових ідей і не боятися висловлювати свою думку.

Через місяці, що я провела у її класі, я відчула, як моє життя змінюється. Я стала більш впевненою у собі, вчитися стало моїм захопленням, українська література перетворилася на моє перше кохання. Віталіна Василівна запалила у мені полум'я літератури, яке досі горить.

Навіть після закінчення школи, я не забуваю свою вчительку. Її слова й навчання супроводжують мене у моєму подальшому житті. Навіть коли я знаходжусь у непростих ситуаціях, я намагаюся згадати її усмішку та мудру пораду.

Віталіна Василівна не просто викладала нам літературу, вона дарувала нам знання та віру у себе. Вона вплинула на нас не тільки як учитель, але й як наставник та друг. Вона стала людиною, що змінила моє життя, мій світогляд і перетворила мене на кращу версію себе.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up