01-11-2018 Мистецтво 670

10 бездоганних образів у кіно

10 бездоганних образів у кіно

РУС

Кінематограф породжує безліч персонажів, величезні сили вкладаються в те, щоб глядач прийняв і полюбив того чи іншого героя. Проте є такі герої, які запам'ятовуються назавжди. Їхні образи є частиною сучасної культури. Їх люблять, їх наслідують. Ми ж спробували розібрати на складові частини деталі деяких улюблених нами образів.

Волоцюга-Волоцюга (1915)

 

Бродяга 1915

Навіть якщо ви ніколи не бачили фільми Чарлі Чапліна, його образ – брудний костюм, котелок і трость – так ретельно укорінився в культурі, що передається нам чи не з народження. Найбільша ікона німого кіно і учасник безлічі фільмів Чапліна, Волоцюга – доказ того, що кінематограф творить легенди.

Головний елемент крутості: Костюм, що здатний розповісти історію замість власника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся справа в капелюсі. Чарльз Спенсер Чаплін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорно-білий Бродяга, у якого все було в шляпі

Принцеса Лея - Повернення Джедая (1983)

Принцесса Лея, Возвращение Джедая

Бути рабом нелегко, але в "Поверненні Джедая" Керрі Фішер, ставши однією зі служниць Джабби, має приголомшливий вигляд, одразу заволодівши фантазіями всіх чоловіків світу.

Головний елемент крутості: Золоте бікіні, яке залишається одним із найулюбленіших і найбільш копійованих будь-коли костюмів.

Чувак – Великий Лебовські (1998)

Чувак, Большой Лебовски

Зручні штани, вільні светри, футболки з v-подібним вирізом і коктейль «Білий Росіянин» – ось що необхідно, щоб стати іконою стилю. Великий Лебовські вийшов за межі просто культового кіно. Це те, що вже межує з релігією. Чолов’яга надихає легіони фанатів наслідувати йому.

Головний елемент крутості: Футболка "Щойно з ліжка".

Голлі Голайтлі – Сніданок у Тіффані (1961)

Холли Голайтли, Завтрак у Тиффани

  •  

Роль Одрі Хепберн, яка запам'ятовується надовго. Голлі Голайтлі, можливо, одна з найстильніших жінок, що з'явилася на великому екрані. Просто, елегантно й зі смаком. Чорна сукня Givenchy, довгий витончений мундштук, перлове намисто та величезні сонцезахисні окуляри – це поєднання безсмертне й розбурхує уяву стильних дам навіть сьогодні.

Головний елемент крутості: Звичайно ж, сукня.

Алекс ДеЛардж – Механічний апельсин (1971)

Алекс ДэЛардж, Заводной апельсин

Якби ультранасильницький любитель Бетховена не мав настільки небезпечний вигляд, його зовнішність можна було б вважати смішною. Котелок, дідусева сорочка, підтяжки, гульфик і пара загрозливих черевик на додачу – так Алекс і його друзі протоптали свій шлях до історії кінематографа.

Головний елемент крутості: Котелок – хоч він і не був призначений для подібного, у цьому контексті він є вельми доречним.

Джокер – Темний лицар (2008)

Джокер, Темный рыцарь

  •  
  •  
  •  

Неймовірне втілення Хітом Леджером смертельного ворога Бетмена в "Темному лицарі" вже стало легендою. Його нервовий, збентежений вигляд був ідеально доповнений епатажним костюмом. Як і в попередньому фільмі і коміксах, його козир - фіолетовий костюм і жилетка, костюм підступності та божевілля.

Головний елемент крутості: Ніхто не зможе носити фіолетовий піджак з такою гідністю.

Беатрікс Кіддо – Вбити Білла (2003)

Беатрикс Киддо, Убить Билла

Костюм Уми Турман, жовтий з чорними смугами, створений за зразком костюма Брюса Лі з "Ігри смерті". Серед інших цікавих образів фільму цей, звичайно ж, став визначальним для Квентіна Тарантіно.

Головний елемент крутості: Важко собі уявити, щоб спортивний костюм виглядав так бездоганно.

V – V означає Вендета (2005)

V значит вендетта

Маска Гая Фокса, капелюх і плащ – ось складові елементи костюма V. Мабуть, він найбільш стильний антигерой за всю історію кінематографа, адже саме цей образ вибрали протестувальники в усьому світі.

Головний елемент крутості: Маска Гая Фокса.

Дівчина – Сверблячка сьомого року (1955)

Зуд седьмого года

Мерлін Монро, котра намагається втримати спідницю, що піднімається потоком повітря, – одна з найпопулярніших сцен у кіно. І навіть якщо ви не бачили "Сверблячка сьомого дня", ви знаєте цю сцену. Вона залишила помітний слід у всій поп-культурі з моменту появи на екранах.

Головний елемент крутості: Сукня. Ох вже ця сукня ...

Індіана Джонс – У пошуках втраченого ковчега (1981)

В поисках утраченного ковчега

Як змусити професора археології виглядати круто? Дати йому батіг, додати до образу трохи потерту шкіряну куртку і фетровий капелюх. Для Гаррісона Форда це спрацювало на 100%. Індіана Джонс у його виконанні – один із найбільш відомих образів на великому екрані.

Головний елемент крутості: Найвірогідніше, це капелюх. Найбільш відомий капелюх у Голівуді і найстильніший, навіть незважаючи на екстремально небезпечні ситуації.


Читати також