17-07-2022 Розваги 1334

Новини музики за тиждень. 17.07.2022

Новини музики за тиждень. 17.07.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

#PlayForUA. Чернівці

PlayForUA. ЧерновцыНа фото: Меланія Макаревич, Олена Мацелюх, Анжела Приходько

У Чернівцях пройшов благодійний концерт із циклу #PlayForUA. Зі Львова та Івано-Франківська приїхали музиканти, щоб виконати музику геніального естонського композитора Арво Пярта. Зібрані гроші підуть на закупівлю квадрокоптерів для української армії. Докладніше про акцію читайте ТУТ.

Coldplay виступили з українським дитячим хором на стадіоні в Берліні

У рамках світового туру 10 липня Coldplay виступили на Олімпійському стадіоні в Берліні (вміщує понад 60 тисяч глядачів). Для виконання пісні Something Just Like This на сцені до гурту приєднався дитячий хор Color Music з Дніпра.

«Оскільки зараз тут концентрація любові від німців, я подумав, що ми можемо зробити щось інше. Ми зустріли дітей з України. Це дитячий хор. Але спершу я хочу висловити свої компліменти німцям, що приймають людей, які опинилися у біді. Німці подають приклад для всього світу. Ми дякуємо вам за допомогу», — заявив соліст гурту Кріс Мартін зі сцени.

The Smile, сайд-проект Radiohead, виконав нову пісню Belding Hectic

The Smile, новий гурт Тома Йорка та Джонні Грінвуда з Radiohead, виступив на фестивалі в Монтре. Музиканти зіграли свіжу пісню «Belding Hectic», яка поки що офіційно не виходила.

Прикметник «свіжий» у цьому випадку треба розуміти буквально: Йорк повідомив, що він написав текст «Belding Hectic» лише за півгодини до виконання треку.

За даними порталу Setlist.fm, "Belding Hectic" прозвучала наприкінці виступу, вже під час бісу. Вона була не єдиною новою композицією в сет-листі: окрім неї, The Smile виконали "Bodies Laughing", "Friend Of A Friend" та "Colours Fly". "Friend Of A Friend" раніше звучала на концерті гурту в Хорватії, а "Colours Fly" - під час сета на іспанському фестивалі Primavera. Виступ на Primavera запам'ятався багатьом, вокаліст The Strokes Джуліан Касабланкас взагалі назвав його найкращим концертом на його пам'яті за довгі роки.

10 липня Том Йорк написав у Twitter, що The Smile працюють над новим матеріалом і що вони вже мають кілька нових пісень. Він також опублікував відеозапис із виконанням «Colours Fly».

Калвін Гарріс, Джастін Тімберлейк, Halsey та Фаррелл Вільямс представили трек «Stay With Me»

Вийшла нова пісня Калвіна Гарріса «Stay With Me», котра записана за участю одразу трьох запрошених зірок – Джастіна Тімберлейка, Голзі та Фаррелла Вільямса. Музиканти також показали літній кліп із декораціями на кшталт 1980-х.

Режисером відео "Stay With Me" став Еміль Нава, який раніше зняв для Гарріса кліпи "Summer", "This Is What You Came For" та "How Deep Is Your Love".

Композиція Stay With Me увійде в новий альбом Калвіна Гарріса Funk Wav Bounces Vol. 2», реліз якого призначено на 5 серпня.

Interpol випустили альбом "The Other Side Of Make-Believe" і показали кліп "Gran Hotel"

Новий «оптимістичний» стиль гурту викликав багато суперечок.

Interpol представили альбом The Other Side Of Make-Believe – це їхня перша студійна робота за чотири роки. У трекліст увійшло 11 пісень, включаючи сингли "Toni", "Something Changed" та "Fables".

Разом із альбомом музиканти опублікували кліп на пісню Gran Hotel. Його зняла Малія Джеймс, яка працювала з Red Hot Chili Peppers та Green Day.

За словами фронтмена гурту Пола Бенкса, звучання нової платівки значно відрізняється від звичного похмурого стилю Interpol. Цього разу музиканти записали більш позитивні та надихаючі пісні. Продюсерами The Other Side Of Make-Believe виступили Алан Молдер, який працював з Nine Inch Nails і Foals, і Flood, який співпрацював з Depeche Mode.

Альбом The Other Side Of Make-Believe отримав змішано-позитивні відгуки критиків. Портал SputnkMusic вважає, що це один із найкращих релізів 2022 року, і не поступається кращим роботам Interpol. NME поставив "The Other Side Of Make-Believe" чотири зірки з п'яти, назвавши його "тонкими дослідженнями настрою, ритму та романтики". Видання PopMatters похвалило музикантів за експерименти, але розкритикувало за невиразні пісні. Журналу Slant платівка зовсім не сподобалася: на думку оглядача, Interpol вийшов як «напівсира суміш попередніх релізів».

Відгуки слухачів теж поки що неоднозначні. На порталі AlbumOfTheYear "The Other Side Of Make-Believe" критикують за банальність та неживість. Але позитивних коментарів теж багато: шанувальники хвалять цілісне звучання та окремі пісні, особливо сингли.

На даний момент "The Other Side Of Make-Believe" входить до топ-10 iTunes США, Великобританії, Франції та ще 13 країн.

Ліндсі Стерлінг та Емі Лі з Evanescence випустили кліп «Love Goes On and On»

Їхні спільні роботи завжди зачаровують.

Вийшов кліп на спільну пісню Ліндсі Стерлінг та вокалістки Evanescence Емі Лі – «Love Goes On and On». Відео знято у стилі фентезі-фільмів: у ньому виконавиці співають у туманному лісі та занедбаному будинку, який заростає деревами.

Композиція "Love Goes On and On" розповідає історію "незвичайної героїні, що уособлює спільну боротьбу за повернення світла в наші життя". Режисерами відео виступили сама Стерлінг та Стів Вейн Маллетт, який зняв для неї кліпи «Artemis» та «Between Twilight».

Трек Love Goes On and On увійшов до п'ятого альбому Ліндсі Стерлінг Artemis, реліз якого відбувся у вересні 2019-го. Окрім Емі Лі, в його записі взяла участь рок-співачка Елль Кінг, відома з хіту «Ex's and Oh's». У прес-релізі «Artemis» Стерлінг розповіла, що вона сподівається, що слухачі зможуть відчути себе сильнішими після прослуховування платівки. Вона сама пройшла через депресію, страждала на анорексію і втратила близьких людей, але змогла це пережити.

Артистки вже до цього працювали разом: у 2017 році Стерлінг приклала руку до пісні Evanescence "Hi-Lo", яка вийшла на альбомі "Synthesis". У 2018 році Evanescence та Стерлінг вирушили у спільний тур Північною Америкою, а у 2020-му Стерлінг взяла участь у записі треку Evanescence «Use My Voice».

Після виходу альбому Artemis Ліндсі Стерлінг представила пісню What You're Made Of, записану за участю співачки Кайзі, виконавиці хіта Hideaway. Композиція увійшла до саундтреку до мобільної гри Azur Lane. У 2021 році Стерлінг випустила міні-альбом «Lose You Now».

Остання на сьогоднішній день платівка Evanescence «The Bitter Truth» вийшла в березні 2021 року. У червні 2022-го Емі Лі та Дейв Стюарт із Eurythmics поділилися треком «Love Hurts», записаним у рамках триб'ют-проекту The Everly Brothers.

5 Seconds Of Summer поділилися емоційним синглом «Blender»

5 Seconds Of Summer випустили пісню «Blender» – емоційну та відверту. Незважаючи на те, що в треку співається про депресію та травми, він звучить досить оптимістично і легко.
У тексті «Blender» музиканти порушують тему нездорових стосунків. Співавтором і продюсером треку виступив Пітер Томас, який працював з Пінк, Селеною Гомес та Ейвою Макс.

Композиція Blender з'явиться на п'ятому альбомі групи 5SOS5, реліз якого відбудеться 23 вересня. У нього також увійдуть три попередні сингли - Complete Mess, Take My Hand і Me Myself & I. А ось випущена торік пісня «2011» у трекліст не потрапила.

Робота над «5SOS5» тривала два роки. За словами вокаліста 5 Seconds Of Summer Люка Геммінгса, пісні вийшли «дуже інтроспективними», а тексти пісень – «найкрасивішими» у кар'єрі гурту. Більшість матеріалу 5 Seconds Of Summer написали і спродюсували самі.

Барабанщик гурту Ештон Ірвін також поділився деякою інформацією про «5SOS5». Він розповів, що альбом буде «абсолютно різноманітним»: за його словами, музиканти дуже просунулися і в написанні поп-пісень, і в створенні рок-звучання. Якщо вірити Ірвіну, учасники 5 Seconds Of Summer – «прог-рокери у душі».

Гаррі Стайлс випустив кліп "Late Night Talking"


Гаррі Стайлс поділився кліпом Late Night Talking. Більша частина його дії відбувається на ліжку, яке переміщається з музею на вулицю, а з вулиці – на природу.

Режисерами кліпу Late Night Talking виступили учасники творчого дуету Bradley & Pablo. Вони вже працювали зі Стайлсом над відео Watermelon Sugar. На даний момент кліп набрав 10 млн переглядів і посів п'яте місце у списку трендових роликів YouTube.


Читати також