Смак свободи: у видавництві Vivat вийшла книга Олени Моренцової-Шулик за мотивами однойменного фільму

Смак свободи: У видавництві Vivat вийшла книга Олени Моренцової-Шулик за мотивами однойменного фільму

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

“Смак свободи” – це історія, що надихає мріяти, вірити в себе та попри всі перепони сміливо йти до власних бажань.

В центрі сюжету – молода дівчина Варя, яка мріє про високу кулінарію. І попри відсутність підтримки від найрідніших, вирушає у велике місто, аби цю мрію здійснити. Життя Варі змінюється назавжди, коли вона знаходить старовинну книгу з рецептами Ольги Франко. Легка романтична історія занурює нас у світ автентичних кулінарних традицій.

Авторка книги – сценаристка та креативна продюсерка однойменного фільму “Смак свободи”, сценарій до якого вона написала у співавторстві з Олександрою Вітязієвою. Стрічка виходить на екрани 7 березня 2024 року. 

Коли ми з командою починали роботу над стрічкою, я мріяла зробити із фільму проєкт 360, аби тема фільму, історія та наші автентичні кулінарні традиції проявити у всіх можливих форматах. Адже кухня наш унікальний спадок, про який ми у більшості досі так небагато знаємо,” – ділиться Олена Моренцова-Шулик.

Родзинкою книги стануть рецепти українських страв – як взяті з книжки Ольги Франко, так і створені спеціально для “Смаку свободи”. Крім того, книгу доповнять враження акторів зі знімального майданчику, історія створення фільму. Окрема увага буде приділена постаті, що надихала авторку – Ользі Франко.

Про авторку

Олена Моренцова-Шулик – сценаристка, креативна продюсерка кіно, TV та онлайн-проєктів. Співрозробниця та шеф-редакторка телешоу «Війна світів. Ревізор проти шефа», сценаристка проєктів «Пекельна кухня» та «На ножах». Авторка ряду документальних стрічок. Серед останніх повнометражних художніх фільмів – історична драма «Магда» та романтична кулінарна комедія «Смак свободи». Фестивальна та промо продюсерка стрічок «Інший Франко», «Морена», «Снайпер. Білий Ворон», «Магда», «Заборонений», «Рубіж. Грубешівська операція», «Депортація 44–46».


Читати також