Творці української нації. Розповіді для дітей. Видавнича група Основа

Творці української нації. Розповіді для дітей

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві видавничій групі Основа вийшла книга «Творці української нації. Розповіді для дітей». Авторка: Оксана Поліщук.

Книжка містить 28  ілюстрованих оповідань про діячів, які кожен по-своєму, великими чи малими справами, сприяли розвитку українській державності, національному відродженню і є прикладами відстоювання ідеї незалежності, волелюбності українського народу.

Завжди праукраїнці боролися за те, щоб бути незалежними, жити з цивілізованим світом в мирі, розвивати свою культуру й мову. Це був важкий шлях. Коли вивчаєте історію в школі, то розумієте, наскільки нелегко було нашому народу не загубитися у лапах чужих князівств, імперій та союзів, не зникнути у війнах, революціях і повстаннях.

Наші пращури крізь роки гідно пронесли ідею незалежності, прагнення бути вільними у власній країні й бути господарями на своїй землі. Хто ці люди, спитаєте ви. Насправді їх дуже багато. Князі, отамани, гетьмани, шляхтичі, адвокати та історики, просвітники та політики, вчителі та агрономи тощо. 

Завдяки діям і вчинкам героїв оповідань цієї книги ми маємо змогу вільно висловлювати свою думку, вибирати віросповідання, вивчати мови й науки, робити те, що до душі, вибирати до влади тих людей, яким довіряємо.

Історії допоможуть юному читачеві зрозуміти різницю сучасного життя і життя людей у минулому, відчути велич нашої країни, гордість за головне її багатство — розумних, героїчних, волелюбних українців.

Серія книг «Це наше українське» створена, щоб занурити дітей та дорослих у світ культури, спадщини, цінностей та усього, що формує українську націю. 

Про видання:

Серія: Це наше, українське

Цільова аудиторія: Книга рекомендована для широкого кола читачів та спільного читання батьків разом зі дітьми від 6 років.  

Автор: Оксана Поліщук


Читати також