Безбарʼєрні простори та комфорт Копенгагену: книжки про урбаністику та відбудову міст з Книжкового Арсеналу

Безбарʼєрні простори та комфорт Копенгагену: книжки про урбаністику та відбудову міст з Книжкового Арсеналу

Закінчився черговий Книжковий Арсенал. Було багато гостей, а ще більше – книжок. Очі розбігаються й складно вибрати, з чого почати. Ми вам допоможемо і порадимо три найкращі книжки про урбаністику й відбудову міст, які були презентовані цього року.

Довідник з відбудови міст

Довідник з відбудови міст

Офіс міських проектів Урбанина, 50 експертів з архітектури, будівництва й урбаністики зібрали великий довідник та випустили разом з Ino. The Developer. Він має на меті пришвидшити роботу над відбудовою країни після перемоги над російським агресором. А також наповнити новими сенсами цей процес й позбутися старих архітектурних звичок.

В довіднику зібрали найкращі світові рішення з проектування вулиць, впорядкування будинків, планування подвір‘їв. Кожен обʼєкт доповнено 3D-моделлю ізз точними параметрами та прикладами використання в реальних містах.

На 400 сторінках зібрано багато показових ілюстрацій й інформації, як ефективніше й результативніше для людей реалізувати відновлення від міських кварталів до окремих вуличних об‘єктів. А також як правильно обладнати інклюзивні та безбар’єрні простори.

Девід Сім, "М'яке місто"

Девід Сім, "М'яке місто"

Книжка Девіда Сіма – дослідження про те, як за допомогою архітектури зробити середовище для громаду м'якішим й привітнішим. І як за допомогою будівель навіть створити таку спільноту.

"М'яке місто" видання ArtHuss вміщує усі знання Сіма про архітектуру і базується на його чисельних проєктах у Скандинавії. Не дивно, що обраний саме цей досвід: назва книги тісно переплітається із явищем хюгге, затишком й бажанням створювати навколо себе максимально комфортне середовище.

Мікаел Колвілл-Андерсен, “Копенгагенізуймо! Путівник з глобального велоурбанізму”

Мікаел Колвілл-Андерсен, “Копенгагенізуймо! Путівник з глобального велоурбанізму” 

Останні кілька років в Україні активно розвивається велосипедний рух, створюється відповідна інфраструктура, а самі власники "залізних коней" вже є одними з героїв ПДР. Втім, на якусь ініціативу завжди найдуться незадоволені люди. Велосипедисти - не виняток.

“Копенгагенізуймо!" Мікаеля Колвілл-Андерсена видавництва CANactions може стати чудовою відпові дю на таке незадоволення. Це легка у читанні книга, що розповідає, як впровадження велосипедної інфраструктури робить місто кращим, безпечним й привабливим для життя. І Копенгаген у цьому - один з показових прикладів.

За словами Мікаеля Колвілл-Андерсена, “Це посібник не з того, як стати Копенгагеном, а про те, як навчитися на успіхах і невдачах (так, невдачах) Копенгагена та інших міст світу, які прагнуть стати більш придатними для життя”.

Автор тексту: Ino.The Developer - девелоперська компанія повного циклу


Читати також